dijous, 31 de gener del 2013

Adéu a “30 Rock”


Avui 31 de gener és un dia gris en el món de la comèdia perquè acaba “30 Rock”, la sèrie que va revolucionar el món televisiu l’any 2006. I és que Tina Fey va aconseguir crear una sèrie a la seva mida que va enganxar a molta gent.

Pels que no sapigueu gaire de que va aquesta sèrie, us diré que “30 Rock” és una comèdia-parodia del món de la televisió. Liz Lemon (Tina Fey) és la cap de guionistes d’un programa de gags i “sketchos” anomenat “TGS”. Com a cap de guionistes, es veurà involucrada en moltes situacions: fer un directe cada setmana, parlar de l’actualitat, vigilar amb la censura, batallar amb els egos dels protagonistes del show i amb els alts càrrecs, lluitar per la no cancel·lació etc. Tot això, vestit amb molt d’humor, sarcasme i ironia.

Basant-se en les seves experiències com a guionista del “Saturday Night Live”, Tina Fey ha aconseguit construir una sèrie amb el seu propi mini-univers. Un petit món amb personatges que semblen impossibles i situacions hilarants que ens han fet riure nit rere nit.

Un dels punts forts de “30 Rock” és que ha sabut trobar el seu propi estil, el seu propi humor. De la mateixa manera que diem que “Arrested Development” o “Community” tenen un estil propi i fan coses que només elles poden fer, “30 Rock” ha sabut fer el mateix. És una sèrie amb personalitat pròpia on Tina Fey es riu d’ella mateixa i de tots i tot el que l’envolta.

Una altre dels punts forts de la sèrie és la parodia i la quantitat de gèneres que arriba a tocar. No només es fa parodia sobre el món de la televisió sinó també del món de la política, dels famosos, de les relacions personals etc. I ho fa barrejant molts gèneres diferents, cosa que fa que l’espectador no es cansi i sempre tingui aquell neguit per saber què li espera.

També hem de destacar la quantitat de gent famosa (i no només del món del cinema i la televisió) que ha fet “cameos” al llarg de la sèrie. Una llista llarguíssima en la que destaquen noms com Matt Damon, Jon Hamm, Paul McCartney, Aaron Sorkin, Conan O’Brien, Norah Jones, Jerry Seindfeld, Larry King, Alan Alda, Kim Kardashian, David Schwimmer,Condolezza Rice, James Franco, Salma Hayek,  Al Gore, Tom Hanks, Susan Sarandon, Jon Bon Jovi, Oprah Winfrey, Bryan Cranston, Steve Martin, Jim Carrey, Julianne Moore etc.

En dues ocasions, “30 Rock” s’ha emès en rigorós directe, permetent així que l’espectador s’endinsi una miqueta més dins aquest propi món. Durant la cinquena i sisena temporada, vam poder gaudir de dos capítols especials emesos en directe que a part de quedar gravats a la retina de l’espectador, han passat a la historia televisiva.

I és que Liz Lemon és la reina, i punt. Caòtica, neuròtica, desordenada, maldestra... un desastre vaja. Tot al contrari del que es pot esperar d’un personatge femení protagonista d’una sèrie. Segur que si la Liz Lemon conegués a la Miranda, serien les millors amigues (amb permís de l’Stevie). A més, s’ha sabut acompanyar d’un “cast” a l’altura; serà difícil oblidar en Jack Donaghy (Alec Baldwin), en Kenneth (Jack McBrayer), la Jenna Maroney (Jane Krakowski)  en Tracy Jordan (Tracy Morgan) i el llarg etc de personatges que han compartit grans moments amb nosaltres.

Així doncs, a partir d’avui tindrem un buit televisiu i trobarem molt a faltar a la Liz i companyia. Però no us preocupeu, Tina Fey té contracte amb l’NBC per uns quants anys més, així que a veure amb què ens sorprèn! :)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada