divendres, 7 de setembre del 2012

Castle


Haig de reconèixer que Castle sempre m’havia fet mandra. I coneixent la meva “obsessió” per en Nathan Fillion, era difícil d’imaginar que no la mirés. Doncs no, no la mirava. I dic mirava, perquè hi he posat remei, i en poc més d’un mes he vist les 4 temporades, així, del “tirón” que diuen. Un cop vaig començar, em va enganxar de mala manera i no podia parar de mirar un capítol darrera l’altre. És una sèrie que t’entreté, et fa passar una bona estona, et fa riure, t’emociona, et sorprèn... i sobretot, et fa patir i maleir els guionistes en quant a la relació entre els dos protagonistes, però d’això en parlaré més endavant.

Castle té un plantejament molt simple. Richard Castle (Nathan Fillion), un escriptor famós i ric, necessita una musa que l’inspiri per a un nou personatge d’una sèrie de llibres, i què fa? Utilitza la seva amistat amb l’alcalde per entrar al departament de policia i així poder seguir els casos d’aprop. En aquest moment Castle es converteix en l’ombra de la detectiu Beckett (Stana Katic), que no està gens contenta amb la “càrrega” que això li suposa tot i que Castle, gràcies a la seva experiència com a escriptor de novel·la negra li serà de gran ajuda. A partir d’aquí es desenvolupa la sèrie amb les diferents trames i amb l’evolució dels personatges i les seves relacions.

Parlant de relacions, la relació Castle-Beckett és un dels puntals de la sèrie. Des del minut 1 es veu clarament que entre ells dos hi ha alguna cosa, com es miren, com parlen... i és obvi que els guionistes utilitzen això com a arma de martiri cap als “shippers” de la parella, coneguda a la xarxa com a “Caskett”. I sobre això em referia quan deia que et fan patir i maleir, perquè tot i que a cada episodi hi ha trames policíaques, la trama principal és la seva relació i et fan patir, molt! 

D’altra banda també m’agradaria destacar la capacitat d’adaptació que té la sèrie. Estem farts de veure sèries de polícies amb assesinats, robatoris i bla bla. Castle, intenta fer un gir i tot i que si, en el fons estem davant casos d’aquests, en molts moments s’adapta i fa capítols temàtics. Vampirs? Extraterrestres? Anys 50? Homes llop? Dancing with the Stars? Tot és possible!

No desvetllaré res més, només us diré que la mireu perquè val la pena. No és la sèrie del segle, però et fa passar grans estones i rius molt. Té dosis de tot i això m’agrada. Tan aviat ric amb les sortides que té en Castle o les aventures que viuen els detectius Ryan i Esposito; com tan aviat pateixo per la integritat d’algun personatge, ploro per qualsevol contratemps o em quedo flipant davant un descobriment inesperat. Òbviament els actors hi fan molt, són tots grans actors que aconsegueixen fer-te entrar en la historia, i és tan el bon rotllo que veus que hi ha entre ells que hi entres sense cap problema.

Recomanada 100%

Ja de pas també us recomano que seguiu el twitter dels actors perquè fan molt riure!

Nathan Fillion (Richard Castle) 
Stana Katic (Detectiu Beckett) 
Seamus Dever (Detectiu Ryan) 
Jon Huertas (Detectiu Esposito) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada