dimecres, 18 de gener del 2012

Alcatraz



“Digne successora de Lost” diuen alguns. I jo penso el mateix. Alcatraz és una sèrie amb segell de J.J Abrams, feta amb els mateixos ingredients que Lost i Fringe: misteri, intriga, preguntes... I el resultat és un producte amb la mateixa essència. Alcatraz promet deixar-nos amb la boca oberta setmana darrera setmana. Tornarem a maleïr als guionistes per donar-nos tanta poca informació, per no donar-nos respostes suficients i per deixar-nos amb cliffhangers al final de gairebé cada episodi.

Només hem vist dos capítols però ja tenim un munt de preguntes sobre la taula. Com és habitual en J.J Abrams, els capítols es mouen entre el present i el passat en forma de flashbacks. Això ens ajuda a entendre molt millor el com i el perquè de la historia que ens estan explicant. Un dels punts forts de la sèrie és que hi ha una trama principal (la desaparició l’any 1963 d’un grup de presoners i treballadors de la presó més segura del món) i una sèrie de subtrames que ens ajuden a entendre aquesta trama principal. Òbviament no paren de sorgir preguntes i girs de guió que aconsegueixen que no et puguis aixecar de la cadira.

Alcatraz compta també amb uns personatges molt ben definits interpretats per grans actors. Rebecca Madsen, una detectiu de policia interpretada Sarah Jones i Diego Soto un dibuixant de còmics i expert en la historia d’Alcatraz interpretat per Jorge Garcia, formen un duo que gairebé per casualitat es troba immers en aquest gran cas (tot i que potser no és exactament la casualitat la que els ha portat allà...). Els seus dos caràcters tan diferents l’un de l’altre es compenetren a la perfecció. D’altra banda tenim a un personatge tot misteriós que resulta saber més del que aparenta. Es tracta d’Emerson Hauser interpretat magistralment per Sam Neill, un d’aquells personatges que tan aviat et sembla bona persona, com tan aviat et sembla, directament, un cabró que sap molt més del que vol dir.

Per tant, després de només dos capítols, Alcatraz ja ha demostrat les seves intencions i ens ha deixat amb moltes preguntes obertes de les que necessitem respostes. A mi ja em té completament enganxada, i a vosaltres?  




1 comentari:

  1. Com sempre genial Berta totalment d'acort avui em toca el segon ho vaig veure per TNT i la vam disfrutar moltissim! avui segon episodi! però segur que tambe estarà a l'altura! Ale crak! que ets una crak!

    ResponElimina