dimarts, 15 de novembre del 2011

Community ens deixa...


... de moment. La NBC ha publicat el seu calendari per a la midseason (aquest periode entre finals de novembre i gener en què moltes sèries fan “vacances”) i pel retorn de la temporada regular.

I quina ha estat la sorpresa pels fans de Community quan s’ha vist que a la graella no hi ha ni rastre de la sèrie. En un primer moment ens ha vingut al cap el tema Fringe amb la seva fall finale ara al novembre i el seu retorn a les pantalles el 13 de gener. Però no, el tema de Community és diferent. La sèrie emetrà el seu últim capítol el dia 1 de desembre i no hi ha data de tornada. Community no apareix a la graella i això no ha agradat a ningú. Bé, als directius que han decidit prescindir d’ella segurament que si.

Parlem una mica de Community. Com es va comentar al podcast de la setmana passada, Community és una sèrie massa poc valorada. Té fans i molt fidels, però no tothom la valora com es mereix. Community ens regala grans personatges i grans histories setmana rera setmana. És una sèrie d’humor absurd, delirant i moltes vegades incontrolat. Això és el que la fa rica, això i els personatges que es complementen a la perfecció els uns amb els altres i aconsegueixen crear històries inversemblants.

La historia comença quan Jeff Winger ha de tornar a la universitat després que el col·legi d’advocats l’invalidi el títol. Decideix anar a la Universitat de Greendale, una universitat que com veurem més endavant és “una mica especial”. Allà, coincideix a les classes d’espanyol que fa el Señor Chang, amb la resta de personatges: en Troy, un quaerterback fracassat d’institut; l’Abed, un noi tot especial que confon realitat i fantasia; la Britta, sempre segura d’ella mateixa... o no; en Pierce, el més gran del grup casat ni més ni menys que 7 vegades i amb fama de ser racista, homòfob ,masclista i un llarg etc; l’Annie, una setciències conservadora i la Shirley, una dona acaba de divorciar que va a la universitat per primera vegada. Tots 7 decideixen formar un grup d’estudi, que arribarà a ser molt més que això.


Un fet destacat de la sèrie, és el nivell freek i geek que desprèn en molts dels seus capítols i com és capaç d’innovar i sorprendre’ns cada cop més. Un clar exemple és el capítol especial de Nadal de l’any passat on tots els personatges es converteixen en personatges de plastilina en un capítol fet totalment en stop-motion.



També en són clars exemples capítols com Advanced Dungeons & Dragons (2x14) on fan un autèntic homenatge a “Dragones y Mazmorras” o els capítols  Modern Warfare (1x23) i  For a Few Paintballs More (2x24)  famosíssims per la guerra de paintball que s’hi produeix. En aquesta última temporada, també ens han regalat alguna perla com Remedial Chaos Theory (3x04) on els personatges es mouen entre 6 realitats diferents.



El que està clar, és que Community no deixa indiferent a ningú i que mereix ser més valorada. Acostumats com estem a que grans sèries desapareixin del mapa en un tres i no res, ja s’està especulant que viurem un cas com el d’Arrested Development, en el que la sèrie va haver d’acabar la seva temporada a corre cuita i marxar per la porta del darrera sense mai arribar a ser valorada com al que es mereixia.

Que tinguem sort!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada