dijous, 22 de desembre del 2011

"Lost in Austen" per Nadal

S'acosten aquestes dates marcades al calendari en vermell. Vacances, menjar, regals, menjar, tiets que canten nadales, menjar i altres coses típiques barrejades amb més menjar. Però el més segur és que també quedi una mica de temps lliure així que us portem una proposta per aquestes dates de Nadal.

Són unes setmanes sense capítols nous (de sèries americanes, perquè les angleses estan en plena ebullició: season finale de Merlin, especials de Nadal de Downton Abbey i Doctor Who i la tornada de Sherlock) així que us portem una mini-sèrie de 4 capítols: Lost in Austen.

Emesa l'any 2008 per la ITV Lost in Austen es centra en l'obra més coneguda de Jane Austen: Orgull i Prejudici. Però no us deixeu enganyar, perquè res és el que sembla.

L'Amanda 
La història comença quan l'Amanda, una noia del Londres actual, s'adona que una porta que té darrere la dutxa del seu pis connecta directament amb la casa dels Bennet. Per un malentès ella es quedarà tancada en dins del món creat per l'Austen mentre que l'Elisabeth Bennet es trobarà al Londres Modern.

Ben aviat l'Amanda s'adona que està just en el principi de la novel·la i, amb una mica de mala traça va sent testimoni de l'evolució de la història. I compren que a vegades les coses no són com semblen (atents a en Wickham, que porta més d'una sorpresa sota el braç).

D'aquesta mini-sèrie caldria destacar el vestuari i ambientació, que res tenen a envejar a versions anteriors de l'obra. I també a la interpretació dels seus actors, com l'Elliot Cowan convertit en un magnífic Mr. Darcy o a una Alex Kingston (River Song a Doctor Who) brillant en el seu paper d'una histèrica Mrs. Bennet.

Una petita història per gaudir aquests dies de fred amb una bona xocolata calenta.

PS: La mini-sèrie es pot trobar també en castellà amb el títol de "Persiguiendo a Jane Austen"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada