dijous, 29 de desembre del 2011

TOP 5


S’acosta fi d’any i què millor que fer un petit rànquing de les que han estat per nosaltres les millors sèries del 2011??

Començo amb el meu particular rànquing:

1. Fringe à Tot i que ha tingut capítols molt fluixos segueix enganxant com mai. És una d’aquelles sèries que espero amb delit cada setmana i que no puc fer esperar. S’han sabut re inventar i han donat girs de trama espectaculars. Han sabut també, jugar amb els personatges i les seves relacions, portant-los d'un extrem a l'altre. I ha funcionat, és clar que amb actors tan grans com els de Fringe no era gaire complicat que funcionés.


2. Community à Perquè per mi, és la millor comèdia que hi ha actualment a les pantalles. Barreja diferents tipus d’humor donant com a resultat capítols brillants. Si és cert que potser hi ha hagut algun capítol bastant fluix, però durant aquesta temporada han fet tantes obres d’art, que se’ls hi perdona. Amb uns personatges molt ben definits i unes histories rocambolesques, han aconseguit una temporada brillant.


3. Doctor Who à Havia de sortir si o si, i més després d’aquesta temporada ESPECTACULAR que ens han regalat. Una temporada plena de capítols que, almenys a mi, m’han deixat captivada. Era començar i quedar-me enganxada fins a l’última escena. Grans revelacions, riures, plors, misteris, sorpreses, pors... tot un conjunt d’elements que han aconseguit crear una temporada perfecte. També toca destacar el gran treball de tots els actors, però sobretot de Matt Smith que ha aconseguit fer-se seu el Doctor i dotar-lo de personalitat. Ens segueix recordant al seu predecessor, però cada cop menys, i això és bo.



4. Once Upon a Time à Una de les revelacions, en la meva humil opinió, de la temporada. Màgia en estat pur, històries de sempre explicades des d’un altre punt de vista, grans quantitats de sucre, però també grans quantitats de maldat. Una barreja perfecte. El que en un principi podria semblar una sèrie de caire cursi i sense gaire fons, ha acabat essent una sèrie amb molta profunditat narrativa i amb molt per oferir a l’espectador.



5. American Horror Story à Una altra de les revelacions de la temporada. Tot i que era reticent a veure-la, un cop entres a la casa dels Harmon ja no en pots sortir. És una sèrie que t’atrapa. Potser pel fet de no haver-hi només una història, sinó moltes histories girant sobre un mateix eix; potser pels misteris i les preguntes que et crea o potser per el neguit constant que et provoca veure-la, t’enganxa. És també un pou de sorpreses capítol rera capítol, descobrint petits misteris o responent a grans preguntes que et tenien intrigat. Poc a poc entres a formar part de la gran família i necessites saber i entendre què va passar en aquella casa.



Menció especial tenen també sèries com Modern Family, Parks and Recreation, Raising Hope o How I Met Your Mother que no han entrat per poc :)

D’altra banda també m’agradaria fer un TOP 5 de les sèries més decepcionants del 2011.

1. Up all night à No he durat gaire mirant la sèrie, l’he abandonat bastant ràpid. La vaig començar a veure per Will Arnett (mític Gob d'Arrested Development) i m'ha decepcionat bastant, per no dir molt. D'acord que de primeres ja semblava que no seria una gran sèrie, però en certa manera tenia esperança. Però el ritme de la sèrie no acaba d’estar definit i la química entre els personatges no qualla del tot. Sembla que no acabin de tenir clar què ens volen explicar i com ho han de fer. Potser amb una segona oportunitat millora, però de moment no tinc plans de tornar-m’hi a posar.


2. The Walking Dead à Avorriment, avorriment i més avorriment. Ja vaig comentar aquí mateix, que la sèrie començava a fer honor al seu nom. Tot i que els últims minuts del capítol final donen esperances, aquesta temporada ha estat molt i molt fluixa. En resum, hem viscut una historia avorrida amb uns personatges avorrits intercanviant diàlegs avorrits. Una historia amb força ha caigut en un espiral d'avorriment sense fi. Sembla que no puguin exprimir res més de la historia, quan no és així. L'argument de la sèrie és un fil que es pot estirar molt i molt i oferir grans moments.



3. Private Practice à Jo la definiria amb una paraula: PESATS !!! I és que si, són uns pesats. Alguns més que altres, està clar que la pesada per excel·lència és l’Addison, però tampoc queden gaire lluny la Violet i en Pete o l’Amelia. Són personatges que s'han convertit en pesats patològics, cada un amb el seu tema particular. Capítols i capítols girant només sobre ells i els seus problemes de sempre. De fet les trames d'aquests últims capítols també són pesades, es fan carregosos. Fa temps que sembla que hagin perdut el rumb i que estiguin buscant com trobar la direcció correcte per redreçar una mica el camí.



4. Grey’s Anatomy à Uns altres pesats, però aquest van a més, són pesats dramàtics. Ja és normal que a la sèrie tot vagi sempre malament, sempre! I això cansa! De la mateixa manera que cansa que tot surti sempre bé, també cansa el contrari. Crec que un dels problemes és que ja no saben què més fer; els personatges estan tant exprimits que no els queda gaire res més per oferir.


5. Terra Nova à Ens van vendre una cosa i ha resultat ser una altra. Tampoc és que hagi fracassat del tot, però no ha acabat essent el que la gent esperava veure. Ens ho van vendre com una espècie de Jurassic Park + Lost, i més o menys ho és, però jo em decantaria més pel menys que pel més. No acaba de ser ni una cosa ni l'altre, hi falta acció i bèsties per ser Jurassic Park, i li falta misteri tensió per ser Lost. Ni fu ni fa. 


I per la meva part res més, a veure què hi diuen les meves companyes! :D

1 comentari:

  1. Per mi Berta has fet una Top 5 fantàstic! Creec que Fringe no para de creixer! que El Doctor ens està regalant CAPITULAZOS, EXPERIÈNCIES I s'està fent un lloc dins la història de la televisió que serà molt complicat igualar o superar! Terra Nova ha estat un bluf! no ha estat a l'altura del que ens van prometre a diferència que Once Upon a Time que en el meu inici vaig tenir molta por i ara estic esperant el proxim amb mes falera que Glee! que ja es dir! Aixi que compi! m'encanta nomes ens queda rematar-ho al proxim podcast te hace!!?? jejejejejeje

    ResponElimina